Ambasador BiH u Rumuniji posjetio Općinu i privrednike Gračanice te se uvjerio u potencijale ove lokalne zajednice
28. Decembar 2017 - 9:19
Podijeli
 

V.d. predsjednika Obrtničke komore Nedžad Nuhanović u delegaciji predstavnika privrednika Općine Gračanica  bili su  domaćini ambasadoru BiH u Rumuniji Miletu Vasiću koji je prepoznao interese poslodavaca TK-a .

Ambasador Vasić je sa gračaničkim poslodavcima obišao Metalnu industriju Kovan i industriju za oplemenjivanje plastike i proizvodnju plastičnih auto-dijelova Plamingo te se i tom prilikom uvjerio da je Gračanica savremena lokalna zajednica sa izvrsnim potencijalima od kvalifikovane radne snage do kvalitetnih proizvoda.

- Uvjeren sam da Rumunija, kao zemlja EU i veliko tržište nedovoljno poznaje ovdašnje potencijale i da će se ubrzo pojačati međusobna trgovinska razmjena. Ambasada BiH u Rumuniji radit će na tome da u aprilu dovede što veći broj rumunskih privrednika na tradicionalni Gračanički sajam poduzetništva, obrta i male privrede,naglasio je Vasić.

V.d.predsjednika Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Nedžad Nuhanović istakao je kako prostora za saradnju itekako ima, a privrednike treba samo spojiti, da jedni druge međusobno upoznaju i eto posla.

www.oslobodjenje.ba
TENDERI
16. August 2016 - 12:02
Poštovani obrtnici, Obavještavamo Vas da smo u saradnji sa Federalnom obrtničkom komorom i organizatorom sajma "Biznis forum sajam " u Prizrenu obezbijedili mogućnost nastupanja obrtnika na sajmu...
SAJMOVI
29. Januar 2018 - 10:14
Poštovani članovi Obrtničke komore Tuzlanskog kantona,   Dana 22.01.2018. godine je stigla ponuda o organizaciji posjete sajmu „IHM „ u Minhenu koji se održava u periodu od 07.03.-13.03.2018....